Δήμος Κω: Το hotspot δεν έχει νερό & ο Τόσκας μας κουνάει το δάχτυλο

Δήμος Κω: Το hotspot δεν έχει νερό & ο Τόσκας μας κουνάει το δάχτυλο

Ο δήμος Κω καταγγέλλει ότι εδώ και τρεις ημέρες το hotspot στο νησί δεν έχει νερό, ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ευθύνη για το σχετικό πρόβλημα έχει η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης.

Ο δήμος Κω κατηγορεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ότι δεν ενημέρωσαν σχετικά με τη βλάβη, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των προσφύγων που δεν θα είχαν νερό και να δημιουργηθεί έτσι μια γενικότερη αναστάτωση στο νησί.

«Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hospot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο» αναφέρει ο δήμος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Κω: 

«Εδώ και τρεις ημέρες το hotspot της Κω είναι χωρίς νερό.

Για το πρόβλημα αυτό δεν έχει την παραμικρή ευθύνη η ΔΕΥΑΚ αφού όπως επιβεβαιώνουν οι τεχνικοί της, το πρόβλημα οφείλεται σε αστοχίες της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hotspot.

Για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη υδροδότηση της εγκατάστασης, η ΔΕΥΑΚ έχει ενημερώσει, με το αριθμ. πρωτ.: 500/4.3.2016 έγγραφό της, την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.

O Δήμος Κω, ενημερώθηκε, προφορικά, για το πρόβλημα από την αστυνομική διεύθυνση και όχι από την αρμόδια αρχή.

Παρ’ όλα αυτά έγιναν μεταφορές νερού με βυτιοφόρα του Δήμου Κω, με εντολή του Δημάρχου κ. Κυρίτση αφού το νερό αποτελεί φυσικό αγαθό και η αποστέρηση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξέγερση αυτών των ανθρώπων, που κάποιοι κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω, μεταφέροντάς τους μάλιστα και από άλλα νησιά.

Ο Δήμος Κω καλεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μέχρι σήμερα όλοι αυτοί δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να ενημερώσουν το Δήμο για το πρόβλημα υδροδότησης του hotspot.

Προφανώς για να προκληθεί ένταση και για να στοχοποιήσουν και πάλι το νησί μας.

Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hotspot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο».

 Σχόλια