Δημοσκόπηση Metron Analysis: Χωρίς αντίπαλο ο ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα… μπούμεραγκ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Χωρίς αντίπαλο ο ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα… μπούμεραγκ

Την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σήμερα, καθώς εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα της τάξεως των 23,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να κινούνται σε ποσοστά που δεν μπορούν να συγκροτήσουν ισχυρό αντίβαρο όπως θα απαιτούσε ένα υγιές πολιτικό σύστημα.

Με το ΠΑΣΟΚ να είναι σε τροχιά αποδομής και τα νέα υποψήφια πρόσωπα μετά την αποχώρηση Βενιζέλου να μη δείχνουν πως θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιον σοβαρό ρόλο αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά να έχει φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε μια φάση σχεδόν πολιτικής αναστολής, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού κάτι ωστόσο που δεν είναι απαραίτητα καλό ακόμη και για τον ίδιο καθώς κάτι τέτοιο σαφώς του δημιουργεί πρόβλημα στο σκηνικό της εθνικής συννενόησης που επιθυμεί να στήσει, προκειμένου να περάσει τη νέα συμφωνία ή το 3ο Μνημόνιο όπως πολλοί το ονομάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 37,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 17,7%, το Ποτάμι με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η διαφορά φθάνει το 23,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 45% και την ΝΔ να ακολουθεί με 21,4%.

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς και το Eurogroup, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική, ενώ το 35% εκφράζει τη διαφωνία του. Ωστόσο, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και ο δανεισμός της χώρας, ενώ το 35% δηλώνει πως η πρόταση αυτή πρέπει να απορριφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το 79% εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ του ευρώ, ενώ μόνον το 19% προκρίνει τη λύση της επιστροφής στη δραχμή.

Σχόλια