Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν αφού τραυμάτισαν επτά Ισραηλινούς στρατιώτες

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν αφού τραυμάτισαν επτά Ισραηλινούς στρατιώτες

Δύο νέες επιθέσεις με τη χρήση αυτοκινήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τραυμάτισαν χθες Παρασκευή επτά Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες των ενεργειών αυτών, στο τέλος μιας εξαιρετικά αιματηρής εβδομάδας.

Το βράδυ ένας Ισραηλινός συνοριοφρουρός τραυματίστηκε σοβαρά στη Ναχαρίγια, σε μια επίθεση με μαχαίρι από έναν άγνωστο ο οποίος διέφυγε, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Το πρωί, ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε Ισραηλινούς στρατιώτες που επάνδρωναν σημείο ασφαλείας κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων κοντά στον ισραηλινό εποικισμό Κφαρ Αντουμίμ, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν πέσει νεκρός από πυρά ενός Ισραηλινού πολίτη, ανέφερε η ίδια πηγή.

Δύο από τους στρατιώτες, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Παλαιστίνιος βρήκε από το αυτοκίνητό του αφού το έριξε στους στρατιώτες κι άρχισε να τρέχει πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του πολίτη. Ο δράστης κατονομάστηκε από την ισραηλινή αστυνομία ως Φάντι Χάσιμπ, κάτοικος της Ραμάλας. Ο αδελφός του είχε σκοτωθεί την Κυριακή, αφού και εκείνος είχε διαπράξει επίθεση πέφτοντας με αυτοκίνητο πάνω σε Ισραηλινούς τους οποίους κατόπιν προσπάθησε να τραυματίσει με μαχαίρι.

Μερικές ώρες αργότερα ένας ακόμη Παλαιστίνιος, ο Όμαρ Ζαακίκ, 20 ετών, σκοτώθηκε αφού τραυμάτισε πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες πέφτοντας πάνω τους με αυτοκίνητο κοντά στο Μπέιτ Ούμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.Σχόλια