Δύο συλλήψεις Γάλλων πολιτών για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Δύο συλλήψεις Γάλλων πολιτών για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Στην προφυλάκιση δύο Γάλλων υπηκόων προχώρησαν οι αρχές στα μέσα Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους υποψίες πως επεδίωκαν να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη μέσω Τυνησίας, σε μια υπόθεση χωρίς προηγούμενο στη Γαλλία, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι δύο νεαροί άνδρες, 19 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τυνησία, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη και δε γνωρίζονταν πριν εγκαταλείψουν το γαλλικό έδαφος, παραδόθηκαν στις γαλλικές αρχές την 13η Νοεμβρίου.

Ο πρώτος κατάγεται από τη Λυόν (κεντροανατολική Γαλλία) και ο δεύτερος από τη Μασσαλία (νότια). Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ήθελαν να πάνε στη Λιβύη για να εκπαιδευτούν, ενώ ο τελικός τους στόχος ήταν να πάνε να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία.

Σημειώνεται ότι παρότι ο στόχος των δύο ανδρών ήταν να πάνε στη Συρία, είναι η πρώτη φορά που η Λιβύη εμφανίζεται σε κάποια από τις περίπου 200 δικαστικές διαδικασίες σε βάρος επίδοξων μαχητών στη γη του τζιχάντ, σημειώνουν οι πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.Σχόλια