Δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για Μάρδα & Μπαλαούρα

Δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για Μάρδα & Μπαλαούρα

Δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου οι δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα και του Μάκη Μπαλαρούρα για «πρόσφυγες/ επενδυτές» και αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» αντίστοιχα.

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους, ώστε αφενός να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις, αφετέρου να μην πλήττεται η συνολική πολιτική της κυβέρνησης», διεμήνυαν σχετικά κυβερνητικά στελέχη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μπαλαούρα («δεν έχω πρόβλημα με το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια») από το Μαξίμου σχολίαζαν χαρακτηριστικά «δεν δημιουργείται θέμα με τους ΑΝΕΛ, ο ίδιος ο Μπαλαούρας δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του».

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας – σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων «είναι σαφής, γνωστή και εκπεφρασμένη». Τα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν ακόμη ότι η δήλωση Μπαλαούρα είναι «εκτός γραμμής».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στον αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, οι κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι «όσα είπε για τους επενδυτές-πρόσφυγες «είναι προσωπική του άποψη και δεν αποτελούν ζήτημα κεντρικής πολιτικής».Σχόλια