Δείτε ποιος έφτιαξε τις βόμβες του ISIS για το μακελειό σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Δείτε ποιος έφτιαξε τις βόμβες του ISIS για το μακελειό σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η φωτογραφία του ανθρώπου που φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την κατασκευή των βομβών που βύθισαν στο πένθος Παρίσι και Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τον Βέλγο Ναγίμ Λαακραουί, που υπάρχουν υποψίες ότι είναι διοικητής του Ισλαμικού Κράτους και εκείνος που κατασκεύασε τις βόμβες που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι. Τώρα, είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες στην Ευρώπη, ενώ πέρυσι είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει από την αστυνομία, όταν επέστρεψε από τη Συρία.

Ποιος είναι ο Λαακραουί

Πρώην μαθητής Καθολικού σχολείου και φοιτητής ηλεκτρομηχανικής. «Είχε μία απόλυτα φυσιολογική σχολική ζωή, δεν έχασε ποτέ χρονιά και έφυγε από το σχολείο το 2009. Ηταν ένα αγόρι που δεν είχε κανένα πρόβλημα», ανέφερε στην Telegraph άτομο από το l’ institut de la Sainte-Famille d’Helmet, όπου ήταν μαθητής σε όλα τα χρόνια του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την La Libre Belgique, στη συνέχεια έκανε ένα χρόνο ανώτερων σπουδών στην ηλεκτρομηχανική, όπου είχε «ικανοποιητικούς» βαθμούς.

Ο Λαακραουί ήταν ήδη ύποπτος για στρατολόγηση μαχητών για τη Συρία και είχε σχέσεις με τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον Βέλγο «εγκέφαλο» πίσω από το μακελειό στο Παρίσι. Πρόσφατα δικάστηκε ερήμην για εμπλοκή σε δίκτυο Βέλγων που έφυγαν για τη Συρία, με τον εισαγγελέα να ζητά τη 15ετή φυλάκισή του γιατί έπεισε αρκετούς φίλους του να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Η ετυμηγορία θα βγει τον Μάιο.


 

 

 

 Σχόλια