ΔΝΤ: H επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει σύντομα

ΔΝΤ: H επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει σύντομα

Την σύντομη επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και αναγνώρισε ότι σημειώνεται «καλή πρόοδος» στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας.

Μάλιστα ο Ράις δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων πως «oι απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά τους συμφωνημένους στόχους».

«Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαίωσε πως χθες υπήρξε συνάντηση στις Βρυξέλλες, για να αξιολογηθεί η κατάσταση του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαίωσε την παρουσία του Πόλ Τόμσεν σε αυτήν. «Έγινε καλή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές» είπε.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΔΝΤ ότι είναι σκληρό και άτεγκτο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως δεν είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται σκληρό το ΔΝΤ και να υποστηρίζεται ότι μπλοκάρει το πρόγραμμα. «Η δουλειά μας είναι να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει να κάνουμε τα μέλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.Σχόλια