Δωρεά 900.000 από τον Σάσα Μπάρον Κοέν για τα θύματα του πολέμου στη Συρία

Δωρεά 900.000 από τον Σάσα Μπάρον Κοέν για τα θύματα του πολέμου στη Συρία

Ο βρετανός κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν, γνωστός ως «Μπρούνο» ή «Μπόρατ» από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, και η σύζυγός του, η αυστραλέζα ηθοποιός Άιλα Φίσερ δώρισαν 900.000 ευρώ για να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέλαβαν τη δωρεά.

Το ζευγάρι δώρισε περίπου 450.000 ευρώ στην οργάνωση Save the Children στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού για την προστασία 250.000 παιδιών από τον κίνδυνο επιδημίας ιλαράς στη βόρεια Συρία.

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν και η ‘Αιλα Φίσερ δώρισαν αντίστοιχο ποσό και στη μη κυβερνητική οργάνωση International Rescue Committee για να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες, καθώς από την αρχή της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2011, εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από τον πόλεμο.

Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν «να σωθούν χιλιάδες ζωές», δήλωσε ο Τζάστιν Φόρσαϊθ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης Save the Children.
«Η δωρεά του Σάσα και της ‘Αιλα είναι μια υπέροχη χειρονομία ανθρωπιάς», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρόεδρος της IRC και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.Σχόλια