Δραγασάκης: Στο επτάμηνο διεξήχθη πόλεμος – Μπορεί να υπάρξει και στο μέλλον

Δραγασάκης: Στο επτάμηνο διεξήχθη πόλεμος – Μπορεί να υπάρξει και στο μέλλον

 «Στο επτάμηνο διεξήχθη πόλεμος, όχι μόνο στην κυβέρνηση, ενάντια στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν ανάλογες καταστάσεις» πρόσθεσε δε.

«Εάν δεν κάναμε την ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015 θα μας εκβίαζαν πάλι με Grexit» είπε. Ο κ. Δραγασάκης πάντως χαιρέτισε το γεγονός ότι τα περισσότερα κόμματα στηρίζουν, έστω επί της αρχής, το σχετικό νομοσχέδιο.

Επιπλέον ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν «προβληματικής και σκανδαλώδης», καθώς δεν έγινε αλλαγή διοικήσεων, δεν ελήφθη μέριμνα για τα κόκκινα δάνεια, και το κράτος δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

«Η σημερινή ανακεφαλαιοποίηση έχει τις προϋποθέσεις να επιτύχει. Ούτε θέλουμε να κάνουμε τις τράπεζες κομματικά φέουδα, ούτε τα δίνουμε όλα στους ξένους…. Ή το ένα θα συμβαίνει ή το άλλο, και δεν συμβαίνει τίποτε από τα δυο. Σημασία έχει ότι το κράτος ασκεί το ρόλο του με την μετοχική του παρουσία, αλλά και με τον θεσμικό του ρόλο» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε μάλιστα λόγο για «νέα αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος, με νέο ρόλο των τραπεζών και παράλληλο σύστημα τραπεζών που δεν θα είναι υπό την εποπτεία της ΕΚΤ. «Γι’ αυτό έχει σημασία η ανάπτυξη νέων τραπεζών, της αναπτυξιακής τράπεζας, συνεταιριστικών τραπεζών και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων» παρατήρησε.Σχόλια