Έφυγε από το χωριό ο δολοφόνος του 14χρονου από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Έφυγε από το χωριό ο δολοφόνος του 14χρονου από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Μετά την απόφαση της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο 14χρονος και οι γονείς του εγκατέλειψαν το χωριό.

Το απόγευμα της Τρίτης η οικογένεια φόρτωσε τα προσωπικά της αντικείμενα σε αυτοκίνητα και αναχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος και η οικογένειά του θα εγκατασταθούν σε άλλο χωριό, όχι πάρα πολύ μακριά από τη Γέφυρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, ο ανήλικος δράστης απαγορεύεται να επιστρέψει ξανά στο χωριό του, μετά την άγρια δολοφονία του φίλου του.

Επίσης, η ανακρίτρια υποχρεώνει τον ανήλικο δράστη να παρακολουθήσει ειδικό ψυχολογικό πρόγραμμα.

Κατά την συναισθηματικά φορτισμένη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, που διήρκησε 2,5 ώρες, ο ανήλικος, επανέλαβε ότι ο λόγος του φονικού, ήταν το bullying που υφίστατο από το θύμα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο 14χρονος αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του. «Μιλάμε για μία τραγική κατάσταση κι από τις δύο πλευρές, κι από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, πρωτίστως, αλλά κι από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου», πρόσθεσε.

Oι απειλές στα υπόλοιπα παιδιά

Μία γυναίκα από το χωριό μιλώντας στην κάμερα του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε πως είχε κάνει πάρα πολλά και στο δικό της παιδί “πολλές φορές πήγαινε να το πνίξει όταν πήγαιναν στη θάλασσα, το χτυπούσε, το δάγκωνε όταν ήταν πιο μικρό”.

Σε άλλη μαρτυρία μία γυναίκα που ξέρει τον 14χρονο τον χαρακτηρίζει “επικίνδυνο παιδί” που κυκλοφορούσε με όπλο. Άλλη πάλι μαρτυρία κατοίκου της περιοχής αναφέρει πως στο χωριό έχουν μεγαλοποιήσει λίγο τα πράγματα, αναφέροντας πως επειδή μπορεί να είχε ένα σουγιά πάνω του δεν σημαίνει ότι οπλοφορούσε.

Οι περισσότερες μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής κατηγορούν τους δύο γονείς για αδιαφορία, ενώ μία μητέρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο 14χρονος απειλούσε τα υπόλοιπα παιδιά πως εάν δεν τον κάνουν φίλο στο viber θα τους σφάξει.
Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που σκότωσε το φίλο τουΣχόλια