«Έφυγε» στα 81 του ο «πατέρας» των Playmobil

«Έφυγε» στα 81 του ο «πατέρας» των Playmobil

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χορστ Μπραντστέτερ, «πατέρας» των πασίγνωστων πλαστικών φιγούρων Playmobil που αγαπήθηκαν από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογενειακή επιχείρησή του.

«Με τον θάνατο του Χορστ Μπραντστέτερ η οικογένεια των Playmobil δεν χάνει μόνο τον αρχηγό, ιδιοκτήτη και πατριάρχη της, αλλά και ο τομέας της κατασκευής παιχνιδιών στη Γερμανία χάνει επίσης μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητές του», σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση της εταιρείας Geobra Brandstatter.

Η πρώτη επιτυχία του Μπραντστέτερ είχε έρθει στα τέλη της δεκαετίας του ’50, με το χούλα – χουπ, το πλαστικό στεφάνι που κέρδισε παιδιά και μεγάλους και τους έκανε να χορεύουν ακατάπαυστα γυρνώντας το στη μέση τους, τα χέρια και τα πόδια τους.

Ωστόσο, η διάσημη φιγούρα Playmobil των 7,5 εκατοστών, ήρθε λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’70, κάνοντάς τον διάσημο και λύνοντας μια για πάντα το οικονομικό του πρόβλημα. Μάλιστα, οι τρεις πρώτες –ο Ινδιάνος, ο Ιππότης και ο Εργάτης– έγιναν ανάρπαστες.

Χάρη στα Playmobil, που πέρσι έκλεισαν τα 40 τους χρόνια, η εταιρεία έγινε η μεγαλύτερη του κλάδου στη Γερμανία, ξεπερνώντας και την εταιρεία παζλ Ravensburger. Το 2014 ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 595 εκατομμύρια ευρώ.Σχόλια