Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ιδιώτες στα… χέρια σπείρας που τάζει δάνεια (photos & video)

Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ιδιώτες στα… χέρια σπείρας που τάζει δάνεια (photos & video)

Σπείρες επιτηδείων οι οποίοι τάζουν «λαγούς και πετραχείλια» και κυρίως δάνεια δρουν ανεξέλεγκτα μέσω του διαδικτύου εν έτει 2016, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια.

Το σχέδιο είναι περίπλοκο, ωστόσο στα μάτια των θυμάτων όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά και απλά. Οι άνθρωποι αυτοί πλησιάζουν ιδιώτες και επιχειρηματίες στους οποίους υπόσχονται δάνεια με χαμηλά επιτόκια και στη συνέχεια χάνονται απροειδοποίητα.

Ο Πέτρος Κουσουλός μίλησε με τον Στέφανο Κουλουμπή, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται σε μικρό χρονικό διάστημα.

kousoulos2

Υπαίτιοι, οι προαναφερθέντες επιτήδειοι, οι οποίοι εισέπραξαν από τον κ. Κουλουμπή το εξωφρενικό ποσό των 600.000 δολαρίων και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τους λογαριασμούς που κατατέθηκαν τα χρήματα, ο κ Κουλουμπής απαντάει πως όλα πλέον είναι «τακτοποιημένα», αφού αφενός τα λεφτά έχουν παρθεί και αφετέρου οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί έχουν κλείσει.

Το χρονικό της υπόθεσης

«Θέλαμε να αγοράσουμε τέσσερα μικρά τάνκερ με σκοπό να κάνουμε δουλειές στη Μεσόγειο και στη Δυτική Αφρική» εξομολογείται ο επιχειρηματίας και συνεχίζει:

kousoulos1

«Μας είπαν ότι το κόστος για τη συγκεκριμένη κίνηση ανέρχεται στα 600.000 δολάρια, στη βάση των οποίων θα μπορέσει μετά να βγει το δάνειο των 30 εκατ. Όσο προχωρούσε η δουλειά, εμείς κάναμε όσα μας είχαν πει. Υπήρχαν γραφεία σε Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη. Αρχικά δώσαμε 3 δόσεις των 150.000 δολλαρίων, ωστόσο αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε για το αν θα έπρεπε να δώσουμε την τέταρτη και τελευταία δόση. Όταν καταβλήθηκε και αυτή, απλά εξαφανίστηκαν»

Γραφεία, γραμματείες, οικονομολόγοι αλλά και οι… απαραίτητοι κράχτες.

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το πως μπορείς να δώσεις τόσα χρήματα σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος εν τέλει θα σε εξαπατήσει, χωρίς να καταλάβεις το παραμικρό. Ο κ. Κουλουμπής επισημαίνει πως εκτός από το «team» το οποίο παρουσίασαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, υπήρξαν και οι απαραίτητοι κράχτες, οι οποίοι έπαιζαν τον ρόλο των παλιών και ταυτόχρονα ικανοποιημένων πελατών.

Τέλος έγινε λόγος και για άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της ίδιας ή και παρόμοιων σπειρών. Επιχειρηματίες οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα μόνο από τον κλάδο της ναυτιλίας, ωστόσο έχουν χάσει εκατομμύρια ευρώ κατά παρόμοιο τρόπο.

kousoulos3

Στον Πέτρο Κουσουλό μίλησε και ο επικεφαλής του κινήματος δανειοληπτών Υπέρβαση κ. Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος τόνισε πως το ίδιο συμβαίνει και με τις εγγυητικές επιστολές με τις οποίες «έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία εξαπάτησης» αλλά και ο δικηγόρος Λεωνίδας Στάμου ο οποίος παροτρύνει τους πολίτες να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη στις περιπτώσεις αυτές.

Δείτε το βίντεο

Eπιμέλεια: Κυριάκος ΚορωναίοςΣχόλια