Εγκαινίασε το relocation ο Αλέξης Τσίπρας

Εγκαινίασε το relocation ο Αλέξης Τσίπρας

Tην διαδικασία του relocation, της μετεγκατάστασης δηλαδή των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μια συμβολική στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αμέσως μετά την αναχώρηση Σύρων και Ιρακινών προσφύγων για το Λουξεμβούργο.

Ευχαρίστησε τους παριστάμενους, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν ‘Ασελμπορν, τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση και συνέβαλαν σε αυτή.

«’Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτό είναι μια αρχή, ότι 30 πρόσφυγες, μπροστά σε χιλιάδες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό» τόνισε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει: Επιδιώκουμε, όμως, η σταγόνα να γίνει ρυάκι και το ρυάκι να γίνει ποτάμι ανθρωπιάς, συνευθύνης και διαμοιρασμού της ευθύνης, γιατί αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες έχει βασιστεί η ΕΕ, που αντιμετωπίζει σήμερα με δυσκολίες, με καθυστερήσεις, ένα παγκόσμιο πρόβλημα που μας ξεπερνά.

 

«Αισθανόμαστε αγαλλίαση, αλλά και τη μεγάλη συνευθύνη να σταματήσει αυτή η ανθρωποθυσία που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στη θάλασσα του Αιγαίου, να σταματήσει η θάλασσα να ξεβράζει ανθρώπους και τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Είναι κοινή μας ευθύνη και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να σταματήσει αυτό το δράμα» κατέληξε.Σχόλια