Εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό οι σήραγγες του Δερβενίου (φωτό & βίντεο)

Εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό οι σήραγγες του Δερβενίου (φωτό & βίντεο)

Εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και δόθηκαν στην κυκλοφορία, οι δύο σήραγγες Δερβενίου στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στη λωρίδα κατεύθυνσης προς Κόρινθο.

Αναλυτικότερα και όπως εξήγησαν στον πρωθυπουργό οι τεχνικοί του έργου, πρόκειται για δύο σήραγγες με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, καθώς στην απόληξή τους θα περνά κάτω από το δρόμο η σιδηροδρομική γραμμή.

1

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι «σήμερα μιλά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια, μιλούν τα εργοτάξια και τα έργα που παραδίδονται» και πρόσθεσε ότι τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό και η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητά της.

2

Ακόμη, ανέφερε ακόμη ότι κανένα έργο δεν θα ξεκινά αν δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και τόνισε πως «παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Σημειώνεται ότι εκτός από τον πρωθυπουργό, και τον υπουργό Υποδομών, σχεδόν όλη η κυβέρνηση έδωσε το παρών στα εγκαίνια της Κορίνθου Πατρών, μεταξύ τους η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας.

3

Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο Χρίστος Δήμας, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, η Θεματική περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου, Περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι της περιοχής, τοπικοί παράγοντες κλπ.Σχόλια