Εγκληματική ομάδα τράκαρε αυτοκίνητα για να ληστέψει τους οδηγούς

Εγκληματική ομάδα τράκαρε αυτοκίνητα για να ληστέψει τους οδηγούς

Εγκληματική ομάδα που τράκαρε επίτηδες αυτοκίνητα για ληστέψουν τους οδηγούς εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, 18, 19, 25 και 26 ετών, ενώ αναζητά άλλους δύο συνεργούς τους.

Αναλυτικά, οι δράστες, εδώ και έξι μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, διέπρατταν ληστείες με τη μέθοδο της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος (εμβολισμός) ή παρεμπόδισης της πορείας των οχημάτων, όπου κατά την αποβίβαση των οδηγών, με χρήση σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς, τα αφαιρούσαν κατά κανόνα βραδινές ώρες από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, καθώς δύο τουλάχιστον μέλη αφαιρούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς, ένας διέπραττε τους εμβολισμούς και όλα τα μέλη από κοινού, μετά την αποβίβαση του παθόντα οδηγού, τους επιτίθονταν και τους λήστευαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 16 υποθέσεις ληστειών και 2 κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα και πλήθος από ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες καθώς και 10 ναρκωτικά χάπια.Σχόλια