Έκανε πίσω η κυβέρνηση για τη δόμηση σε οικόπεδα κάτω από 4 στρέμματα

Έκανε πίσω η κυβέρνηση για τη δόμηση σε οικόπεδα κάτω από 4 στρέμματα

Άρον άρον αποσύρθηκε το άρθρο που απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας, μετά τις έντονες αντιδράσεις και ενστάσεις, ακόμη και από τη μεριά τον ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, εμφανίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι αποσύρει το εν λόγω άρθρο που απαγορεύει την δόμηση σε αγροτεμάχια μικρότερα των 4 στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Γιώργο Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ στο επίμαχο άρθρο 50 του νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες.

Η απόσυρση του άρθρου έφερε ικανοποίηση στην αντιπολίτευση, με τον Κώστα Σκρέκα από τη ΝΔ να σχολιάζει ότι «επιτέλους η κυβέρνηση άκουσε την κοινωνία».

 

 Σχόλια