Εκδήλωση στο Λονδίνο με βρετανικά funds για χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών

Εκδήλωση στο Λονδίνο με βρετανικά funds για χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών

Η γνωστή βρετανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Frank Investments έχει θέσει υπό την αιγίδα αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία χρηματοδότησης, καλώντας τους διευθυντές και ανώτερα στελέχη βρετανικώνfunds να γνωρίσουν από κοντά τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται.

Το ενδιαφέρον από τα βρετανικά επενδυτικά κεφάλαια έχει αποδειχθεί εξαιρετικά μεγάλο, με την προεργασία που έχει γίνει να έχει εντοπίσει συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα στο roadshow θα συμμετάσχουν αξιόπιστες και εξωστρεφείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: αγροτικά προϊόντα, υγιεινή διατροφή, αρωματικά φυτά και βότανα, χημικά και πλαστικά, κατασκευές, ένδυση, καινοτομία, κρασιά, εμπόριο, τουρισμός, φάρμακα και καλλυντικά.

Μεταξύ των όρων συμμετοχής των ελληνικών μικρομεσαίων εταιρειών είναι να έχει υπάρξει ήδη τουλάχιστον τριετής κερδοφόρα δραστηριοποίηση, να υπάρχει εμπεριστατωμένο πλάνο ανάπτυξης και να έχει γίνει έλεγχος βασικών οικονομικών και επιχειρηματικών στοιχείων μέσω των τριών πιο πρόσφατων ισολογισμών.

Συνολικά 12 εταιρείες θα παρουσιαστούν μέσω των ιδιοκτητών ή των ανώτατων διοικητικών τους στελεχών. Από αυτές τις εταιρείες έξι θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους στο κοινό. Δίνεται επίσης η ευκαιρία στις εταιρείες είτε να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα της εκδήλωσης ή να συμμετάσχουν σε ένα πακέτο δώρου για τους fundmanagers.

Το επίπεδο της δυνητικής χρηματοδότησης έχει αποφασιστεί να κυμαίνεται από £100.000 έως £10.000.000.

Ο εκ των συνδιοργανωτών δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης (αρχισυντάκτης του οικονομικού ραδιοσταθμού ShareRadio) δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα κριθεί αποτελεσματική «μόνο εάν συγκεντρωθούν και χρηματοδοτηθούν υγιείς, καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις, μεταδίδοντας ένα διαφορετικό και θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες επιχειρηματίες».

«Υπό την αιγίδα της FrankInvestments, η πρωτοβουλία αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα – ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας – και η προσέγγιση των διαφορετικών funds γίνεται πιο εύκολη. Οι προτάσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών προωθούνται στακατάλληλα funds μέσα από μία δομημένη διαδικασία, ενώ η εξατομικευμένη προώθηση των προτάσεων μεγιστοποιεί τις πιθανότητες χρηματοδότησης. Προτάσεις εταιρειών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δε θα γίνονται αποδεκτές», συμπλήρωσε ο κ. Κοσμίδης.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις και συμβούλους είναι ιδιαίτερα επιθυμητή. Το roadshowδιοργανώνεται στις 12 Οκτωβρίου (5.30μμ-9:00μμ) στο RoyalAutomobileClub στο κεντρικό Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr

 

Διαβάστε επίσης:Σχόλια