Έκκληση Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας: Μην στέλνετε άλλους πρόσφυγες

Έκκληση Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας: Μην στέλνετε άλλους πρόσφυγες

Ανοιχτή επιστολή, μετά από την έκτακτη συνεδρίασή της, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό, όπως και να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία όπως αναφέρει, έχει ήδη συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων.

Ακόμη, η ΠΕΔΚΜ ζητά να ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών, να υπάρξει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της χώρας, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Από την άλλη, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες για εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου, προειδοποίησε: «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό».

 Σχόλια