Έκλεισε η συμφωνία για το κλίμα – Ο Ολάντ θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο

Έκλεισε η συμφωνία για το κλίμα – Ο Ολάντ θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να μεταβεί αργά σήμερα το πρωί στο Μπουρζέ για την παρουσίαση του τελικού σχεδίου συμφωνίας στους αντιπροσώπους των 195 χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική άλλαγή, έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο.

«Έπειτα απ’ αυτή την τελευταία νύκτα διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος πρόκειται να μεταβεί αργά το πρωί στο Μπουρζέ όπου ενδέχεται να παρέμβει ενώπιον της ολομέλειας των μερών στην οποία θα παρουσιαστεί η συμφωνία», προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Ένα σχέδιο συμφωνίας οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας και θα παρουσιασθεί σήμερα στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι στους αντιπροσώπους των 195 χωρών της διάσκεψης του ΟΗΕ, έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία της COP21.

Οι αντιπρόσωποι συνεδριάζουν από τις 30 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μπουρζέ (βορειοανατολικό παρισινό προάστιο) με στόχο να καταλήξουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για να περιοριστεί η απορρύθμιση του κλίματος που έχει καταστροφικές συνέπειες.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια