Εκλογές 2015: Τι λένε τα ξένα Μέσα για τη νίκη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Τι λένε τα ξένα Μέσα για τη νίκη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης για τις εκλογές είναι έντονο και τα περισσότερα από αυτά παρακολουθούν και σχολιάζουν στα πρώτα τους θέματα το αποτέλεσμα των εκλογών

Πολλά ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στην καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, όπως προβλέπει η επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde παρακολουθούσε στενά την εκλογική διαδικασία από νωρίς το απόγευμα και λίγο μετά τις 20.00 της Κυριακής σημείωνε με το κεντρικό του άρθρο πως «Ο Τσίπρας κερδίζει την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε μια χρονιά».

Η συντηρητική πάλι Figaro σχολιάζει τις δηλώσεις Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τίτλο: «Η δεξιά αναγνωρίζει την ήττα της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Η βρετανική Guardian αφιερώνει επίσης όλη της την κεντρική σελίδα στην ηλεκτρονική έκδοση της στην Ελλάδα και τις εκλογές. Το μέσο μάλιστα έχει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής Live αναμετάδοση των εξελίξεων. Σε άρθρο ανάλυσης περιγράφει «πως ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην εξουσία. Η άνοδος στην εξουσία το Γενάρη, αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν η πρώτη ενός κόμματος της αριστεράς μετά τον εμφύλιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε στο διάβα της σθεναρή αντίσταση από τους διεθνείς πιστωτές που «οδήγησε στην επιβολή capital controls όπως επιβλήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας».Σχόλια