Εκλογές ΝΔ: Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης πάνε στον δεύτερο γύρο

Εκλογές ΝΔ: Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης πάνε στον δεύτερο γύρο

Με ποσοστό πάνω από 40%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται να κατακτά με άνεση την πρωτιά στις εκλογές της ΝΔ, οι οποίες αναμένεται να οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr από την Συγγρού από τα 115 εκλογικά τμήματα που έχουν μετρήσει και κάνοντας αναγωγή για το τελικό αποτέλεσμα τα ποσοστά είναι ως εξής:

Bαγγέλης Μειμαράκης: 43-44%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 27-28%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 20-21%
Άδωνις Γεωργιάδης: 9-10%

Αυτά δίνουν με αναγωγή από την Συγγρού, αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα.

Εκλογές ΝΔ: Το παρασκήνιο και οι συμμαχίες για τον β' γύρο

Στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη επικρατεί Ικανοποίηση όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον κ. Μεϊμαράκη, η πλευρά Μεϊμαράκη κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος.

Επισημαίνεται επίσης πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ, επετεύχθησαν οι δυο στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή της εσωκομματικής διαδικασίας. Ο ένας, το ποσοστό του κ.Μειμαράκη να ξεπεράσει το 40% και ο άλλος, να υπαρχει ευρεία και «καθαρή» διαφορά απο τον δεύτερο υποψήφιο

Τραγάκης: Το αποτέλεσμα βγαίνει από τα fax που έρχονται από τα εκλογικά τμήματα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 400.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες σήμερα. Ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους χιλιάδες ψηφοφόρους που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι δώσαμε δύο παρατάσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει ότι το αποτέλεσμα βγαίνει από τα fax που έρχονται από τα εκλογικά τμήματα από όλες τις περιοχές.

Ο Άδωνις θα στηρίξει τον Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οριστικοποιηθεί ότι δεν θα υπάρξει ανάδειξη αρχηγού από τον πρώτο γύρο, τότε θα δώσει την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου – «Ζεστό» χρήμα στα ταμεία της ΝΔ

Λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα λόγω της αυξημένης προσέλευσης και όχι στις 7:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Από τη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούσαν ότι τελικά προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περί τους 400.000 πολίτες και η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

Η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων, πάντως, μεταφράζεται και σε… ζεστό χρήμα στο ταμείο του κόμματος.

Αν, όπως υπολογίζεται, οι ψηφοφόροι αγγίξουν τις 400.000, αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ (!!!) θα βρεθούν αυτόματα στα ταμεία. Τα 700.00 ευρώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η αμοιβή της Vodafone…

 

 Σχόλια