Έκρυθμη και πάλι η κατάσταση με τους μετανάστες στο Καλαί της Γαλλίας – Ανησυχία των αστυνομικών

Έκρυθμη και πάλι η κατάσταση με τους μετανάστες στο Καλαί της Γαλλίας – Ανησυχία των αστυνομικών

Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το βράδυ στον παραλιακό δρόμο του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, όταν μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στη Μεγάλη Βρετανία τον απέκλεισαν με κορμούς και κλαδιά δέντρων, εμποδίζοντας τα φορτηγά να περάσουν.

Οι μετανάστες εδώ και τρεις εβδομάδες «κόβουν και τοποθετούν κλαδιά, ακόμη και κορμούς δέντρων, πάνω στο οδόστρωμα» σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα, σημειώνουν σχετικά οι τοπικές αρχές.

«Τη νύχτα επανέλαβαν ξανά αυτήν την τακτική για να καθυστερήσουν τις νταλίκες και να καταφέρουν να κρυφτούν μέσα σε αυτές που κατευθύνονταν στο λιμάνι του Καλαί», ανέφερε η νομαρχία καταδικάζοντας αυτή την «ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Την ίδια ώρα η αναζωπύρωση των επεισοδίων στην περιοχή ανησυχεί ιδιαίτερα τα σωματεία των αστυνομικών. «Εδώ και τρεις εβδομάδες ξαναζούμε περίπλοκες καταστάσεις», είπε ο Μπρούνο Νοέλ, μέλος του συνδικάτου Alliance. Είχε προηγηθεί μια σύντομη περίοδος σχετικής ηρεμίας, μετά τη διάλυση ενός μέρους της «Ζούγκλας» του Καλαί, στα μέσα Μαρτίου.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά στο μέλλον του βόρειου τμήματος αυτού του καταυλισμού.

Εν τω μεταξύ, στην παραγκούπολη του Καλαί συρρέουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, Αφγανοί και Σουδανοί που ονειρεύονται να περάσουν στη Μ. Βρετανία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ζιλ Ντεμπόβ, του αστυνομικού συνδικάτου SGP Police-Force Ouvriere, καθημερινά φτάνουν στο Καλαί περίπου 100 μετανάστες.Σχόλια