Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης και τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης και τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός ενημερώνει τα στελέχη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση, μιλώντας για τα αποτελέσματα των συζητήσεων στις Βρυξέλλες, και το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Ανάμεσα σε άλλους, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, αλλά και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συζήτηση θα τεθούν και οι προβληματισμοί στελεχών της κυβέρνησης, απέναντι στο περίγραμμα της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα εχθές.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε νωρίτερα σε δημοσίευμά του και το πρακτορείο Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση, προκειμένου να καταφέρει να «περάσει» την πιθανή συμφωνία με τους δανειστές από το Κοινοβούλιο, με τις αντιδράσεις να έρχονται τόσο από το εσωτερικό του κόμματος, όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στελέχη του κόμματος, σε συνομιλίες που έχουν, παραδέχονται ότι πρόκειται για μία δύσκολη συμφωνία και αυτό που περιμένουν για να εκφραστούν, είναι αν θα υπάρχει διασφάλιση για το ζήτημα διευθέτησης του χρέους και λύση για της χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αύριο να συνεδριάσει και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενδέχεται να αποφασίσει ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στον κ. Τσίπρα το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Σχόλια