Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες & τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

116 0

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το βράδυ, με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ να κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και νοτιάδες από τις βραδινές ώρες, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αναλυτικότερα, ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, που θα δεχθούν το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, ενώ αναμένεται και νέα ενίσχυση των νοτιάδων, που θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στα πελάγη.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από απόψε το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθεί στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο, Παρασκευή, οι ισχυρές καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να πλήττουν την Δυτική Ελλάδα, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Hπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που θα εξασθενίσουν όμως από το βράδυ. Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Μάλιστα, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.Join the Conversation