Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Επεισόδια με κουκουλοφόρους σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του Παν-αττικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που παρατηρούνται από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου είχε νωρίτερα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μαθητών γυμνασίων και λυκείων της Αττικής.

Το χρονικό των επεισοδίων

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 20 νεαρά άτομα, που φορούν κουκούλες και μαύρα ρούχα, πέταξαν λίγο νωρίτερα πέτρες στο υποκατάστημα της Cosmote στη συμβολή των οδών Φιλελλήλων και Μητροπόλεως και σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Όθωνος. Εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα κατέβασαν άμεσα τα ρολά και δεν προκλήθηκαν υλικές φθορές.

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων.

Μετά τα επεισόδια διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν μπροστά από το κτήριο της Βουλής και επιτηρούσαν τους διαδηλωτές την ώρα που αυτοί αποσύρονταν στην οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο.

mat vouli

Το σύνθημα των μαθητών

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου ήταν το «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά, oι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά».

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σημειώνεται μεγάλη συμμετοχή σε μαθητικό συλλαλητήριο με τους συγκεντρωμένους να ξεπερνούν τις 3.000.

 Σχόλια