Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Πυροβόλησαν και συνέλαβαν έναν ύποπτο – Τουλάχιστον 50 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση – Στην περιοχή Σάερμπεκ

Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, με την σύλληψη ενός υπόπτου στην περιοχή Σάερμπεκ όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Η επιχείρηση διεξήχθη κοντά στην πλατεία Meiser και συμμετείχαν ειδικές μονάδες του RTBF επισήμανε, προσθέτοντας ότι ένα τραμ που διερχόταν από το σημείο εκκενώθηκε από επιβάτες.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης το βελγικό δίκτυο lacapitale.be ανήρτησε βίντεο από την ώρα της σύλληψης του υπόπτου με τους άνδρες της αστυνομίας να τον σέρνουν από τα χέρια, διευκρινίζοντας πως έχει τραυματιστεί.

 

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες αυτή την ώρα

 

Ο Bernard Clerfayt, δήμαρχος του Schaerbeek δήλωσε σχετικά ότι ένα άτομο που συνδέεται με τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, σύμφωνα με αναφορά του Independent, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγη ώρα αστυνομικοί είχαν προχωρήσει  σε συλλήψεις αγνώστου αριθμού ατόμων στην περιοχή ως υπόπτων για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Η επιχείρηση στο Σκάρμπεκ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:30, ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες από την επιχείρηση των βελγικών αρχών

Οι πρώτες εικόνες από το διαμέρισμα – κρησφύγετο των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες

It is not known how long the jihadists lived in the 1960s breeze block property in Schaerbeek, and neighbours said they had not had contact with the men. Pictured: The kitchen area of the apartment shows how the terrorists left little behind before their suicide mission

Σύμφωνα με τις Αρχές στο διαμέρισμα βρέθηκαν μια ακόμη βόμβα, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών.Σχόλια