Νέα εν ψυχρώ δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό (video)

Νέα εν ψυχρώ δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό (video)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε δρόμο του Σινσινάτι (πολιτεία Οχάιο) στις ΗΠΑ.

Ο Ray Tensing, λευκός αστυνομικός, σταματάει για έλεγχο τον Samuel Dubose, έναν 43χρονο αφροαμερικανό οδηγό οχήματος, ο οποίος λίγο νωρίτερα παραβίασε STOP σε διασταύρωση. Του ζητάει επανειλημμένα το δίπλωμα οδήγησης, χωρίς ωστόσο εκείνος να του το δείξει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, κάποια στιγμή ο Samuel Dubose θέτει σε κίνηση το αυτοκίνητο με σκοπό να τον παρασύρει και να διαφύγει. Το δάχτυλο πιέζει τη σκανδάλη και μια σφαίρα καρφώνεται στο κεφάλι του 43χρονου, ο οποίος χάνει με αυτόν τον τρόπο τη ζωή του.

Σύμφωνα με το RT, ο Samuel Dubose είχε ιστορικό 60 συλλήψεων και τη στιγμή του τραγικού συμβάντος ήταν άοπλος. Ο Ray Tensing έχει πενταετή θητεία στο σώμα. Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο πηλήκιό του.

«Ήταν φόνος»

Ο εισαγγελέας Joe Deters απηύθυνε σε βάρος του αστυνομικού κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επισημαίνοντας στην ομιλία του: «Είναι η πιο δολοφονική πράξη από αστυνομικό που έχω δει. Κάνω αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για φόνο».

«Πιστεύουμε ότι ο Ray Tensing δεν παρασύρθηκε. Αν δείτε το βίντεο, υπάρχει μια αργή κίνηση του αυτοκινήτου όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα πιστόλι και ο 43χρονος πυροβολείται στο κεφάλι. Δεν αντιμετώπιζε (ο αστυνομικός) έναν δολοφόνο. Αντιμετώπιζε έναν οδηγό στο αυτοκίνητο του οποίου απουσίαζε η μπροστινή πινακίδα» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο Ray Tensing «δεν έπρεπε να γίνει ποτέ αστυνομικός».

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.Σχόλια