Εκτός Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω… μνημονίου

Εκτός Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω… μνημονίου

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα φαίνεται πως έχει… «πληρώσει» σχετικά «φθηνά» την υπογραφή του μνημονίου, δεδομένου ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη πέτυχε μία μάλλον «εύκολη» νίκη, αναλογικά με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, οι πρώτες συνέπειες της μεταστροφής της «πρώτης φορά Αριστεράς», αρχίζουν σιγά-σιγά να φαίνονται.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να απορρίψουν την συμμετοχή του κυβερνώντος κόμματος, διότι υπέγραψε το μνημόνιο.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ, εξηγώντας τους λόγους απόρριψης της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πως οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στη συνέλευση αποφάσισαν να αντιπαρατεθούν μέσα από το κείμενο, το πρόγραμμα και τα συνθήματα του Φεστιβάλ «με το νέο κύκλο λιτότητας και φτώχειας που προκαλεί το νέο μνημόνιο» και να συγκρουστούν έτσι «με την κυβέρνηση που το υπέγραψε, το ψήφισε, το εφαρμόζει και, εκ των πραγμάτων, το υπερασπίζεται».

«Η πολιτική που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της, θα είναι μια πολιτική που θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό», συνεχίζουν.

«Θα επιδεινώσει τη θέση όλων των εργαζομένων και των φτωχών και έτσι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των μεταναστών. Θα συμπλεύσει αναγκαστικά με τις κυρίαρχες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό και έτσι θα συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στο θανατηφόρο ευρωπαϊκό συνοριακό καθεστώς και στον πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά», καταλήγουν.

Περί ατοπήματος και ακατανόητης απόφασης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια