Εκτός ΜΑΤ 4 αστυνομικοί για τα επεισόδια της Κυριακής στο Σύνταγμα

Εκτός ΜΑΤ 4 αστυνομικοί για τα επεισόδια της Κυριακής στο Σύνταγμα

Εκτός ΜΑΤ βρέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν της πλατείας Συντάγματος, όπου κουκουλοφόρος που πέταγε μολότοφ στη Βουλή, έβγαλε την κουκούλα του και δεν συνελήφθη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν και αρχικά υποβάθμιζε το περιστατικό, τελικά απομάκρυνε τους τέσσερις αστυνομικούς από τα ΜΑΤ, μετακινώντας τους σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, και διέταξε ΕΔΕ.

Την ίδια ώρα, έρευνα διεξάγεται για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα γεγονότα και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφίζονταν το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα, «Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης για περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 08 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος και για τη διευκόλυνση της έρευνας και την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού συμφέροντος, μετακινούνται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), τέσσερις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας Υπαστυνόμος Α’, ένας Υπαρχιφύλακας και δύο Αστυφύλακες. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει».Σχόλια