Εκτός ψηφοδελτίων… υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – Πως αντέδρασε

Εκτός ψηφοδελτίων… υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – Πως αντέδρασε

Η αρμόδια υφυπουργός για την αντιμετώπιση της ανεργίας είχε αρχικά συμπεριληφθεί στη λίστα των υποψηφίων στην περιφέρεια Αττικής και μάλιστα στην 6η θέση, μόλις λίγο νωρίτερα πληροφορήθηκε από την Κουμουνδούρου, ότι τελικά ΔΕΝ θα είναι υποψήφια.

Η «καρατόμηση» της τελευταίας στιγμής έχει πικράνει τη Ράνια Αντωνοπούλου καθώς κάποιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η ίδια είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι όχι μόνο θα περιλαμβανόταν στις λίστες των υποψηφίων αλλά θα ήταν και σε εκλόγιμη θέση.

Ωστόσο μετά το τηλεφώνημα με την Κουμουνδούρου που την άφησε «άγαλμα» η ίδια προχώρησε σε μια δήλωση με την οποία υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, και δίνει διαφορετική εκδοχή:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ότι το όνομα μου συμπεριλαμβάνεται στις  λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξη μου οφειλόταν στο γεγονός ότι ήδη είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να μην είμαι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, παραμένοντας ωστόσο στη διάθεση του προέδρου. Αμέσως ζήτησα από την Επιτροπή Σύστασης Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί στην απαραίτητη διόρθωση. Σήμερα ενημερώθηκα ότι η εκ παραδρομής υποψηφιότητα μου απεσύρθη.

Στη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας στήριξα εμπράκτως την κυβέρνηση με τη χάραξη των τριών αξόνων καταπολέμησης της ανεργίας, στους οποίους αναφέρθηκε αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, με τον ανασχεδιασμό των εμπροσθοβαρών προγραμμάτων  υποστήριξης των ανέργων, προκειμένου οι κοινοτικοί και εθνικοί πόροι να φτάνουν στους ανέργους και όχι να καταλήγουν σε κάθε άλλο μεσάζοντα, αλλά και με την εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει το δύσκολο χαρτοφυλάκιο της αντιμετώπισης της ανεργίας, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι η καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι δουλειά ενός. Η στήριξη μου στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη».

 

Σχόλια