ΕΛΑΣ: Ημερίδα ενημέρωσης σε μαθητές για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

ΕΛΑΣ: Ημερίδα ενημέρωσης σε μαθητές για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Ημερίδα ενημέρωσης σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, διοργάνωσε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν:

– Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

– Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

– Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

– Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

– Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και οι υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.Σχόλια