Ελεύθερος αφέθηκε ο φωτογράφος από το Γαλάτσι που λειτουργούσε ως διαδικτυακός μαστροπός

Ελεύθερος αφέθηκε ο φωτογράφος από το Γαλάτσι που λειτουργούσε ως διαδικτυακός μαστροπός

Ελεύθερος αφέθηκε με απόφαση εισαγγελέα ο 50χρονος φωτογράφος από το Γαλάτσι, ο οποίος επί 12 χρόνια εκβίαζε 38χρονη Ελληνίδα, εξαναγκάζοντάς τη σε σειρά ερωτικών δραστηριοτήτων, με την απειλή ότι θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες της στο Διαδίκτυο.

Η δικογραφία της υπόθεσης, επεστράφη από τον δικαστικό λειτουργό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση και να προχωρήσει ο εντοπισμός και άλλων γυναικών που είχαν πέσει θύματα του φωτογράφου.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε εντοπίσει στα ηλεκτρονικά αρχεία του 50χρονου, εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, στα οποία απεικονίζονται γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων ακόμα αναζητούνται.

Το πορνογραφικό υλικό στο οποίο «πρωταγωνιστούν» αυτές οι γυναίκες, φαίνεται να έχει αποσπαστεί από τις ίδιες με παρόμοιο τρόπο δράσης με αυτόν στην περίπτωση της 38χρονης, και με σκοπό τη δόλια και οικονομική εκμετάλλευση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη πέντε περιπτώσεις γυναικών που έχουν πέσει θύματα του φωτογράφου.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που εξιχνιάζεται στη χώρα μας περίπτωση διαδικτυακής μαστροπείας, ενώ, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, «η ιστορία με την 38χρονη θυμίζει «ηλεκτρονικό» Κωσταλέξι».

Η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει έπειτα από καταγγελία της 38χρονης ημεδαπής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, το 2003, ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής, ήρθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο.

Όπως κατήγγειλε η ίδια, μετά την αρχική φωτογράφηση, την έπεισε να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα, ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο Διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφίσεις.

Από τα μέσα του έτους 2004, ο 50χρονος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, εξανάγκαζε την 38χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, ασκώντας μάλιστα και πράξεις βίας εναντίον της, για να κάμψει τις αντιρρήσεις της.

Από το 2008, ο 50χρονος χρησιμοποιούσε την 38χρονη μόνο σε γυμνές φωτογραφίσεις, εξαιτίας αναφερόμενης απόπειρας αυτοκτονίας της, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε επιπλέον να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα υπολογιστή, συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.Σχόλια