Ελεύθερος ο Ελβετός χειριστής του ταχυπλόου που διαμέλισε τουρίστρια στη Ρόδο

Ελεύθερος ο Ελβετός χειριστής του ταχυπλόου που διαμέλισε τουρίστρια στη Ρόδο

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή της αρμόδιας Αντιεισαγγελέως Ρόδου ο 42χρονος Ελβετός ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος για τον θάνατο της 37χρονης Ρωσίδας που κολυμπούσε στην παραλία Τραουνού Αφάντου.

Για την υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία καθώς επίσης και το τι ακριβώς ισχύει από το νομικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια η δικογραφία θα επιστρέψει και πάλι στην Εισαγγελέα, η οποία θα προσδιορίσει επακριβώς τις κατηγορίες σε βάρος του 42χρονου.

Το ιστορικό

Η νέα τραγωδία που συγκλονίζει τη Ρόδο, τελέσθηκε το Σάββατο, λίγο πριν τις 8 το βράδυ όταν ταχύπλοο σκάφος, χτύπησε με την προπέλα του 37χρονη κολυμβήτρια με αποτέλεσμα να την διαμελίσει σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και να διαλύσει σχεδόν το κεφάλι της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία όλα συνέβησαν λίγο πριν τη δύση του ηλιού όταν ο 42χρονος Ελβετός έσερνε έναν σκιερ με το ιδιωτικό του σκάφος.

Ο χειριστής του σκάφους, έχει άδεια για θαλάσσια σπορ στην περιοχή της Ιαλυσού.

Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά αφού παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας.Σχόλια