Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε χώρους διασκέδασης & ιατρεία στην Αττική

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε χώρους διασκέδασης & ιατρεία στην Αττική

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε χώρους διασκέδασης και σε ιατρεία στην Αττική πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαλάνδρι, τη Νέα Ερυθραία και το Γαλάτσι, σε έξι από τα οποία διαπιστώθηκαν – κατά περίπτωση – παραβάσεις που αφορούν στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και στη μη έκδοση αποδείξεων, καθώς και σε πέντε ιατρεία στην Αθήνα και το Νέο Ψυχικό, σε ένα από τα οποία διαπιστώθηκε μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Στη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρία εστιατόρια στο Χαλάνδρι, τα οποία απασχολούσαν συνολικά εννέα ανασφάλιστους εργαζόμενους, ενώ τα δύο από αυτά δεν είχαν εκδώσει όλες τις αποδείξεις.

Παράλληλα, σε ένα καφέ μπαρ στη Νέα Ερυθραία βρέθηκαν 25 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχτηκαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Άλλοι τρεις ανασφάλιστοι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε δεύτερο καφέ μπαρ στη Νέα Ερυθραία, και μία ακόμα εργαζόμενη σε καφετέρια στο Γαλάτσι.

Τέλος, σε ιατρείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σχόλια