Αιματοκύλισαν το Euro: Βίαια επεισόδια μεταξύ Άγγλων και Ρώσων οπαδών

Αιματοκύλισαν το Euro: Βίαια επεισόδια μεταξύ Άγγλων και Ρώσων οπαδών

Άγρια επεισόδια σημάδεψαν το Euro 2016, με δεκάδες άτομα να έχουν τραυματιστεί και δύο Βρετανούς να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε «μάχες» σώμα με σώμα επιδόθηκαν οι οπαδοί της Αγγλίας και της Ρωσίας το απόγευμα του Σαββάτου πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων, μετατρέποντας τους δρόμους της Μασσαλίας  σε πεδίο μάχης , με τους τραυματίες να φτάνουν σε αριθμό τους 19.

Η αστυνομία από τη μεριά της έκανε χρήση χημικών, για να σταματήσει τις συγκρούσεις των οπαδών, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι διεκόπη και η λειτουργία του μετρό.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 21:00 (τοπική ώρα), η πυροσβεστική υπηρεσία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών καταμέτρησαν 19 τραυματίες στις συγκρούσεις περιμετρικά του Παλιού Λιμανιού -μεταξύ αυτών τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο η ζωή τους να κινδυνεύει.

Αντιθέτως, ένας Βρετανός οπαδός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού δέχθηκε, γύρω στις 17.30 τοπική ώρα, «χτυπήματα με σιδηρόβεργες, κυρίως στο κεφάλι», όπως γνωστοποίησε μια πηγή από την αστυνομία.

Όσα όμως δεν παράχθηκαν στους δρόμους της πόλης, έγιναν εντός του γηπέδου, με πληροφορίες του Guardian αναφέρουν ότι η UEFA σκοπεύει να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες για τα επεισόδια στο γήπεδο, με τη Ρωσία να κινδυνεύει με κυρώσεις.

Οι πληροφορίες από την έκταση των επεισοδίων είναι σοκαριστικές. Η αστυνομία χρειάστηκε να επαναφέρει έναν 51χρονο φίλαθλο, ο οποίος δέχθηκε κλωτσιές στο κεφάλι, πριν από την αναμέτρηση του Σαββάτου, από αρκετούς Ρώσους, οι οποίοι τον άφησαν αναίσθητο. Σύμφωνα με μάρτυρες, που επικαλείται ο Guardian, του επιτέθηκαν και με ένα μικρό τσεκούρι, αφήνοντάς τον να αιμορραγεί από το κεφάλι, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.Σχόλια