«Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο» το νέο κόμμα του Λαφαζάνη

«Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο» το νέο κόμμα του Λαφαζάνη

«Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο» θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού που αποφάσισε να συγκροτήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι υποστηρικτές της Αριστερής Πλατφόρμας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί να συμμετέχουν σε αυτό όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων, δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, στη σύσκεψη των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Βουλή, αποφασίστηκε ότι το νέο κόμμα θα έχει διοικούσα επιτροπή στα παλαιά πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με αντίστοιχο μηχανισμό και συλλογική ηγεσία από τις τότε 13 συνιστώσες.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ενώ έχει εξαγγελθεί νέα σύσκεψη σε ξενοδοχείο της Αθήνας για τις 21:30, όπου θα συμμετέχουν εκτός από βουλευτές και άλλα στελέχη που πρόσκεινται στην Πλατφόρμα και παρόμοιες κινήσεις που καταψήφισαν το μνημόνιο.Σχόλια