Ένταση στη Βουλή με αφορμή το βίντεο από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που υπενθύμιζε την πολιτική στάση τηλεπαρουσιαστών δημοσιογράφων

Ένταση στη Βουλή με αφορμή το βίντεο από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που υπενθύμιζε την πολιτική στάση τηλεπαρουσιαστών δημοσιογράφων

Μήλο της έριδος απετέλεσε στη Βουλή το βίντεο στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που υπενθύμιζε την πολιτική στάση τηλεπαρουσιαστών δημοσιογράφων, με το θέμα να έχει προκαλέσει σχόλια και στα θιγόμενα κανάλια.

Το θέμα έθεσε το ΠΑΣΟΚ, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, να απαντάει: «Τι ενοχλεί ακριβώς; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όπως και των δημοσκοπήσεων. Ποιον ενοχλεί αυτό; Γιατί όλα αυτά; Είναι πρακτικές απαξιωμένες και δεν πρέπει να συνεχιστούν».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού ενός έτους μάχης».

«Μη θυμηθούμε το ρόλο που παίζουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με τη βοήθειά σας. Μη θυμηθούμε ότι μπλοκάρεται να μπει σε τάξη το τηλεοπτικό τοπίο για να συνεχίζεται η ασυδοσία», πρόσθεσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη. «Μην πάμε πιο πίσω για παραποιημένα στοιχεία από δημοσιογράφους που δεν αξίζουν το όνομά τους», είπε στη συνέχεια, και απευθυνόμενη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέληξε πως «όλα αυτά με την δική σας συνέργεια».

«Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τέτοιο γεγονός, όπως αυτό που παρατήρησα χθες. Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου, σε στιγμές απόλυτης κρίσης και αγνοώντας που βρίσκεται το κοινωνικό αίσθημα. Πανηγυρίζετε ίσως για να εμποδίσετε την κοινωνική συνεννόηση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Ο ίδιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανίζεται ως ο καλός κάου-μπόι που είναι περικυκλωμένος από τους κακούς ινδιάνους, ενώ αναφερόμενος στο βίντεο εκτίμησε ότι «στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας του λόγου. Δε βοηθά την Δημοκρατία» και κάλεσε τους βουλευτές «να μην μπουν στην παγίδα της τεχνητής όξυνσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν τον τελευταίο καιρό».

Για «εξευτελιστική» αναφορά και για «χαλκεία» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν μορφές πολιτικής αλητείας. Εμείς θα προστατέψουμε τη Δημοκρατία και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δε σε σώζει ο φασισμός και ο σταλινισμός», είπε μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους.

«Οι όροι αυτοί απάδουν του ναού της Δημοκρατίας», σχολίασε η κ. Βάκη αναφερόμενη στα «χαλκεία», «φασισμός», «σταλινισμός», ενώ ζήτησε να απαλειφθούν από τα πρακτικά και να ανακαλέσει ο κ. Λοβέρδος.

«Από αυτό το καθεστώς απίστευτου αυταρχισμού και ασυδοσίας θα περίμενα περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη επιλεκτική ευαισθησία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, και πρόσθεσε εμφατικά «αυτή τη στιγμή που μιλούμε τα ΜΜΕ χρωστούν 808 εκατ. ευρώ. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για δανεικά και αγύριστα. Ένας ιδιοκτήτης μέσου είχε βάλει στοίχημα ότι ‘’θα βάλω 1 εκατ. για να ρίξω την κυβέρνηση’’. Και την έριξε».Σχόλια