Εντυπωσιακή η έναρξη και η συνέχεια  του 10ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας

Εντυπωσιακή η έναρξη και η συνέχεια του 10ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας

Το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, ξεκίνησε εντυπωσιακά το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, στην παραλία της Αύρας, σε μία ατμόσφαιρα συγκίνησης, χαράς και προσμονής για αυτό το ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού με τη μουσική. Το πολυπληθέστατο φιλόμουσο κοινό καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ Γιώργος Καλόφωνος, που δήλωσε «αισθάνομαι ότι η σημερινή προσέλευση είναι μία μεγάλη ανταμοιβή για όλα αυτά τα δέκα χρόνια προσφοράς του Φεστιβάλ», ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης που μίλησε για τη μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου η οποία δηλώνει:

«Το Φεστιβάλ το σώσαμε την τελευταία στιγμή. Όλα γύρω μας ακυρώνονταν. Και το δικό μας κινδύνεψε πραγματικά. Εκτός των ανυπέρβλητων αντικειμενικών δυσκολιών, κανείς δεν είχε το απαραίτητο κέφι. Έλεγα, κρίμα, κι είναι η επετειακή μας χρονιά! Τα 10 χρόνια της λειτουργίας του! Όμως το γκρίζο των ημερών της αγωνίας και της οδύνης για την μοίρα της χώρας μας, διαδέχθηκε μια ελπίδα, μία αχτίδα φωτός, μία κατάφαση. Την αρπάξαμε, κι έτσι χάρις και στην εξαιρετική ομάδα συνεργατών μου, είμαστε πανέτοιμοι για ένα θαυμάσιο 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στη μαγική παραλία της Αύρας και σε άλλες γοητευτικές γωνιές της Αίγινας. Στο πλαίσιο αυτής της φυσικής ομορφιάς, θα έχουμε την τύχη να ακούσουμε τη διαχρονική μουσική από τους υπέροχους καλλιτέχνες που την ζωντανεύουν! Τους ευχαριστώ όλους. Φίλους, διοργανωτές, χορηγούς και καλλιτέχνες. Για τη συμπαράσταση τον ενθουσιασμό και την αυταπάρνησή τους!»

Το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, παρόλη τη δύσκολη συγκυρία, και συνεχίζεται με 15 βραδιές γεμάτες με τη μαγεία της μουσικής που οι καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι σολίστες, αλλά και δημιουργοί προσφέρουν στο φιλόμουσο κοινό.

Ανάμεσά τους καλλιτέχνες, παλιοί φίλοι του Φεστιβάλ που το έχουν στηρίξει και τιμήσει με την παρουσία τους τα 10 αυτά χρόνια, αλλά και καινούργιοι φίλοι, ερμηνευτές που προστίθενται συνεχώς σε αυτή τη μεγάλη μουσική συντροφιά της Αίγινας, και ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παρουσίαση των ωραιότερων έργων μουσικής δωματίου και τραγουδιού, ενώ μέρος του Προγράμματος είναι αφιερωμένο σε ξεχωριστά έργα Ελλήνων δημιουργών.

To 10o Μουσικό Φεστιβάλ συνεχίζεται στην παραλία της Αύρας και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη (θέσεις περιορισμένες), με τέσσερεις εξαιρετικά «πλούσιες» μουσικές βραδιές στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι σολίστες. Οι «δικοί» μας καλλιτέχνες Ελεονώρα Αποστολίδη πιάνο, ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, την Πέμπτη 6/8 στην Παραλία της Αύρας και οι Φανή Αντωνέλου σοπράνο, Μαρία Μπιλντέα άρπα, τη Δευτέρα 9/8 στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, προσκαλούν το κοινό σε περίτεχνες μουσικές διαδρομές που περιλαμβάνουν έργα και τραγούδια κλασικά και σύγχρονα.
Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015, περιζήτητοι καλλιτέχνες, που παίζουν σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, της Αμερικής επιστρέφουν για μία ακόμη φορά στο Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας, στο «δικό» τους Φεστιβάλ, το οποίο στέριωσε και με τη δική τους συμμετοχή: Alissa Margulis βιολί (Βέλγιο), Lyda Chen-Argerich βιόλα (Ελβετία), Natalia Margulis βιολοντσέλο (Ισπανία), Mehdi Ghazi πιάνο (Καναδάς – Αλγερία) Alissa Margulis βιολί (Bέλγιο), Sascha Maisky βιολί (Bέλγιο), Lyda Chen-Argerich βιόλα (Ελβετία), Natalia Margulis βιολοντσέλο (Ισπανία), Lily Maisky πιάνο (Bέλγιο), Francisco Almazan Alhambra όμποε (Ισπανία), Alexander Buzlov βιολοντσέλο (Ρωσία) Θανάσης Αποστολόπουλος πιάνο, προσκαλούν τους φιλόμουσους σε δύο βραδιές μουσικής πανδαισίας στην Παραλία της Αύρας.Σχόλια