Έντονη αντίδραση του ΔΝΤ στα σκληρά μέτρα που προτείνει η Αθήνα

Έντονη αντίδραση του ΔΝΤ στα σκληρά μέτρα που προτείνει η Αθήνα

Δε συμφωνεί το ΔΝΤ με τη σκληρή φορολογία που προτείνει η Αθήνα
Σοβαρές ενστάσεις ως προς τις ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν εχθές στους Θεσμούς και προβλέπουν σκληρά μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, φέρεται να διατηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Αν και οι ελληνικές προτάσεις κρίθηκαν από πολλούς ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους ως μια «καλή βάση συζήτησης, ωστόσο το ΔΝΤ δε φαίνεται να είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις προτάσεις που αφορούν στον ΦΠΑ, τις συντάξεις, αλλά και τους νέους φορολογικούς συντελεστές για επιχειρήσεις.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απουσία της Κριστίν Λαγκάρντ από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup εκδηλώνει αυτήν ακριβώς τη δυσφορία του ΔΝΤ απέναντι στην ελληνική πρόταση, με το Ταμείο να είναι κατά των φοροεισπρακτικών μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στέλεχος του ΔΝΤ επεσήμανε σχετικά ότι η ελληνική οικονομία έχει, ήδη, υποστεί εντυπωσιακή υπερφορολόγηση και, ως εκ τούτου, η επιβολή επιπλέον φόρων θα πλήξει περαιτέρω την ανάπτυξη, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διόγκωση του χρέους.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί σε βάθος, προκειμένου να καταστεί περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη θα καταστεί, μακροπρόθεσμα, βιώσιμη.Σχόλια