Επανακατατέθηκε στο ΣτΕ το σχέδιο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Επανακατατέθηκε στο ΣτΕ το σχέδιο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Βελτιωμένο επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, την έγκριση του σχεδίου πόλεως της περιοχής και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης.

Πέρυσι το ΣτΕ,  έκρινε μη νόμιμες βασικές διατάξεις του διατάγματος, όπως τη δημιουργία των κτιρίων για 100 νέες καμπάνες και την  κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου.

Τώρα με τις σχετικές βελτιώσεις, το ΠΔ θα κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η επίμαχη έκταση έχει συνολική επιφάνεια 301.864,99 τετραγωνικά μέτρα και χωρίζεται σε ζώνες εκ των οποίων στην κάθε μια από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει τη λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών (καμπάνες), τουριστικών εγκαταστάσεων, εστιατορίων, αναψυκτήριων, σνακ – μπαρ, καταστημάτων εστίασης γενικότερα, εμπορικών καταστημάτων, πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων συνάθροισης, επιτρέπει τη διατήρηση, αναβάθμιση του υφισταμένου ελικοδρομίου, ενώ προβλέπει ότι οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης υπογειοποιούνται και φυτεύονται.

Για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα προβλέπεται η κατασκευή ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

 

 Σχόλια