Επανέρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Επανέρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Τροπολογία η οποία προβλέπει την καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Αναλυτικότερα, οι οδηγοί που θα αποφασίσουν προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας του οχήματός τους εντός του 2015, θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, όχι για το σύνολο του έτους όπως προέβλεπε η νομοθεσία, αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται, περιλαμβανομένου και του μήνα της ακινησίας.

Με αυτή τη ρύθμιση η μείωση των τελών κυκλοφορίας και ανάλογα με το μήνα άρσης της ακινησίας μπορεί να ξεπεράσει και το 70%.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή δηλώσεων Ε9 που περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έγιναν στην ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων το 2014 και εντός του 2015, ενώ δίνεται και η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μη φορολογικών οφειλών (πχ. τελωνειακές κ.ά.), οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων της Φορολογικής Διοίκησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.Σχόλια