«Έπεσαν οι υπογραφές» για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων – Σπίρτζης: Υπέγραψα τη σύμβαση με πολύ πόνο

«Έπεσαν οι υπογραφές» για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων – Σπίρτζης: Υπέγραψα τη σύμβαση με πολύ πόνο

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας Fraport AG-Slentel Ltd.

Συγκεκριμένα, η Fraport AG με τον Όμιλο Κοπελούζου υπέγραψαν με την κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) τις συμβάσεις παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των εν λόγω αεροδρομίων, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα στα αεροδρόμια.

Η ιδιοκτησία της γης, των υποδομών και των εγκαταστάσεων παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Δε δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους» σχολίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Fraport που και ο ίδιος υπέγραψε.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση με πολύ πόνο…. Βρήκαμε όταν πήραμε από την ΥΠΑ τις συμβάσεις, κάποιους όρους που έπρεπε να διορθωθούν. Δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναφερόμενος εμμέσως στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός τόνισε Real Fm ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων… Συνεχίζω να διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι όμως μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα. Κατορθώσαμε το τελευταίο διάστημα και διορθώσαμε πάρα πολλά από αυτά που υπήρχαν στις έτοιμες συμβάσεις που βρήκαμε».Σχόλια