Επικεφαλής της ομάδας για το χρέος ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Επικεφαλής της ομάδας για το χρέος ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη) Νίκος Χριστοδουλάκης, θα τοποθετηθεί -όπως όλα δείχνουν- στη θέση του επικεφαλής της ομάδας που εξετάζει το ζήτημα για το χρέος.

Όπως γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας ίσως θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά η θέση για την οποία προαλείφεται τελικά είναι του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Χριστοδουλάκης είχε οριστεί -όχι τυχαία- υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής, χθες, Τετάρτη, ο Νίκος Χριστοδουλάκης ήταν ξεκάθαρος για το τι πιστεύει σχετικά με το ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε καμία αναδιάρθρωση χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής. Αρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε» είπε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα «τσαλάκωσε» το σύνθημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περι «καθαρού διαδρόμου» που θα προσελκύσει μακροχρόνιους επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι με την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση λύση χρέους «όχι μόνο δεν θα βρούμε διάδρομο αλλά αντίθετα θα βρούμε όρυγμα στο φλοιό της γης».Σχόλια