«Εποικοδομητικό» το κλίμα στη συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε

«Εποικοδομητικό» το κλίμα στη συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου, πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ακόμη ότι, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του Πολ Τόμσεν στη συνάντηση των δύο υπουργών, στο Βερολίνο.

Η συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου – Σόιμπλε διήρκεσε περίπου 70 λεπτά, με τους δύο υπουργούς να μην πραγματοποιούν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η γερμανική πρωτεύουσα ήταν ο τελευταίος σταθμός του κ. Τσακαλώτου κατά τη «μίνι» ευρωπαϊκή του περιοδεία, ενώ αύριο, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.Σχόλια