Επίσκεψη στήριξης του Γιούνκερ στην Αθήνα

Επίσκεψη στήριξης του Γιούνκερ στην Αθήνα

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Κυριακή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιούνκερ, νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το απόγευμα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», τόνισε ότι «η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες» στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε πως έδωσε σκληρή μάχη, ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».

«Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού προηγουμένως έχει αναγνωρίσει την «τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο Euronews πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να την υποστηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Γεύμα με Αβραμόπουλο και Σαμαρά

 

Γεύμα εργασίας στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, το μεσημέρι της Κυριακής, σε εστιατόριο στο Λαγονήσι. Στο γεύμα παραβρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κ. Γιούνκερ.

 

 Σχόλια