Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στα γραφεία της ΕΝ.ΠΕ.

Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στα γραφεία της ΕΝ.ΠΕ.

Τα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και συμμετείχε σε ευρεία προγραμματισμένη σύσκεψη με το προεδρείο και τα μέλη της Ένωσης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της ΕΝ.ΠΕ., ενώ κάτι ανάλογο είχε ανακοινώσει και κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την περασμένη Τετάρτη.

«Πρέπει να αποκατασταθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η σχέση εμπιστοσύνης του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης με το υπουργείο, για να είμαστε πρακτικοί και ουσιαστικοί. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να συστήσουμε μια μόνιμη επιτροπή ανάμεσα στο υπουργείο και την περιφερειακή διοίκηση η οποία θα αναλάβει σε συγκεκριμένο χρόνο να ετοιμάσει τις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε να απελευθερωθεί αυτή η δύναμη που λέγεται περιφερειακή ανάπτυξη και η οποία εγκλωβίζεται σε αυτή τη μιζέρια. Το «παρακράτος της μιζέριας», γιατί περί αυτού πρόκειται», τόνισε ο υπουργός. Υπογράμμισε δε, ότι απαιτείται μια ειρηνική θεσμική επανάσταση που θα φέρει τις ουσιαστικές αλλαγές που απαιτούνται στον χώρο της αυτοδιοίκησης.Σχόλια