Επεισόδια στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Επεισόδια στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση στον Πύργο Ηλείας λόγω της κακοκαιρίας και της παντελής απουσίας των επισήμων αλλά και στην Πρέβεζα εξαιτίας του επεισοδίου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Πύργος Ηλείας

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση παρά τη βροχή, διαμαρτυρήθηκε αρχικά λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των επισήμων. Σύμφωνα με το patrisnews.com η εξέδρα των επισήμων παρέμεινε τελικά άδεια καθώς κανείς δεν εμφανίστηκε.

Το γεγονός εξαγρίωσε κάποιους, οι οποίοι πέταξαν τις καρέκλες της εξέδρας και σήκωσαν πανό διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα των σκουπιδιών.

πύργος

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό βροχή λίγο μετά τις 11:30, με το Ειδικό Σχολείο Πύργου να προπορεύεται ενώ διεκόπη λίγο αργότερα καθώς άρχισε να πέφτει χαλάζι.

Η γυναίκα με το μωρό της, που παρέλασαν στον Πύργο μέσα στο χαλάζι!

Μια γυναίκα μόνη κρατώντας στην αγκαλιά της το παιδί της κάτω από τη δυνατή βροχόπτωση και το χαλάζι που σημειώθηκε στον Πύργο Ηλείας, επέλεξε να παρελάσει ως διαμαρτυρία εναντίον των επισήμων που δεν έκαναν τον κόπο να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ο λόγος για την Κατερίνα Τσιρώνη οποία δήλωσε:

«Έχει να κάνει με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σε διάφορα θέματα, με την ασέβεια των επισήμων να μην κατεβαίνουν και να μην ξεκινά η παρέλαση, ενώ ξέρουν πως περιμένουν μικρά παιδιά και έχουν ξυπνήσει από πολύ πρωί. Είναι μεγάλη προσβολή. Για μένα, για όλους τους Έλληνες. Οι εθνικές επέτειοι είναι από τις λίγες αξίες που έχουμε. Το έθνος μας το χάνουμε. Δεν ήταν κάτι που μελέτησα,  αυθόρμητα πήρα το παιδί μου που του είχα υποσχεθεί ότι θα κάνει παρέλαση, και κάναμε παρέλαση μέσα στη βροχή».

Θεσσαλονίκη, παρέλαση

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έδιωξαν από την εξέδρα τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Άλλο ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Χρυσής Αυγής κ. Σπύρο Μπαρτζώκα εξελίχθηκε σήμερα λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην Πρέβεζα.

Ο κ. Μπάρκας ανεβαίνοντας στην εξέδρα και βλέποντας ότι έχει ανέβει σε αυτή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κάλεσε κοντά του την αρμόδια υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κοντά του και της είπε χαρακτηριστικά «ή θα κατέβει αυτός ή εγώ», τότε ήταν που πλησίασε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και όπως θα δείτε στο βίντεο με σαφή εκνευρισμό φώναξε «Εγώ με προδότες δεν κάθομαι»Σχόλια