Επιστρέφει στους γονείς της η μικρή Μαρία

Επιστρέφει στους γονείς της η μικρή Μαρία

Την έγκρισή της για την επιστροφή της μικρής Μαρίας – Ειρήνης στο σπίτι της στον Προφήτη Ηλία Πειραιά, μετά από παραμονή σχεδόν είκοσι ημερών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, έδωσε η εισαγγελέας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι που είναι 3,5 ετών, είχε εξαφανιστεί ανήμερα του Πάσχα από την μάντρα αυτοκινήτων που διατηρεί ο παππούς της στο Σχιστό, και εντοπίστηκε από περαστικούς την επόμενη ημέρα περιπλανώμενη στη Λεωφόρο Αθηνών, στη περιοχή του Χαϊδαρίου.

Η εισαγγελέας ανηλίκων, πριν δώσει τη συγκατάθεση της για την επιστροφή της μικρής Μαρίας-Ειρήνης στην οικογενειακή εστία, αξιολόγησε τα πορίσματα των κοινωνικών λειτουργών που εξέτασαν το οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και των παιδοψυχολόγων του νοσοκομείου που εξέτασαν το παιδί.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, για την επιστροφή του παιδιού στην οικία του, η εισαγγελέας ανηλίκων έθεσε ένα αυστηρό πλαίσιο όρων στους γονείς της μικρής Μαρίας – Ειρήνης, απαγορεύοντας το παιδί να επισκέπτεται τη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά, ενώ η μικρή θα παρακολουθείται στενά από κοινωνικούς λειτουργούς, που θα επιβλέπουν τις συνθήκες της διαβίωσής της στην οικογένεια.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς της μικρής Μαρίας κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη τους έχει αναβληθεί για τις 16 Ιουνίου 2016.Σχόλια