Επιθέσεις με μολότοφ κατά φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη

Επιθέσεις με μολότοφ κατά φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη

Τα γραφεία δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη, της Yeni Safak και της Yeni Akit, δέχθηκαν τη νύχτα επίθεση από αγνώστους, και η τουρκική αστυνομία υποψιάζεται ότι οι δράστες είναι κούρδοι μαχητές, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πέντε μασκοφόροι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της Yeni Safak στην περιοχή του Μπαϊράμπασα, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, πριν ανοίξουν πυρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ταυτόχρονα, μασκοφόροι επιτέθηκαν στα γραφεία της Yeni Akit, στην ασιατική πλευρά της πόλης και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η αστυνομία θεωρεί πως οι δράστες των επιθέσεων, που διέφυγαν, είναι μέλη του PKK.

Οι δύο εφημερίδες υποστηρίζουν τη στρατιωτική εκστρατεία της Άγκυρας κατά των κουρδικών πόλεων της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας κατά του PKK.

Οι συγκρούσεις, που ξεκίνησαν έπειτα από μία διετία σχετικής ηρεμίας, έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 200 αμάχων, σύμφωνα με στοιχεία μη κυβερνητικών οργανώσεων, και την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια