«Επίθεση»  Α. Κούγια στον ΔΣΑ : Αντισυνταγματικό να απολογείται χωρίς συνήγορο ο Μαυρίκος

«Επίθεση» Α. Κούγια στον ΔΣΑ : Αντισυνταγματικό να απολογείται χωρίς συνήγορο ο Μαυρίκος

Για αντισυνταγματική και παράνομη επιλογή, κάνει λόγο ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας του οποίου δεν επετράπη να παραστεί στην απολογία των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς.

Ο κ. Κούγιας έπειτα από άδεια που ζήτησε να του χορηγηθεί για να παραστεί κατά την απολογία του εντολέως μας ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή, τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΔΣΑ απέρριψαν το αίτημα.

Χωρίς την παρουσία του συνηγόρου του, απολογείται ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή ο εκδότης που θεωρείται ως βασικός κατηγορούμενος στην «υπόθεση εκβιασμών επιχειρήσεων».

Η απολογία του εκδότη είναι η δεύτερη για την υπόθεση που λαμβάνει ο ανακριτής, στον οποίο έδωσε νωρίτερα εξηγήσεις ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς. Ο δημοσιογράφος, που πληροφορήθηκε ότι δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί καθώς δεν χορήγησε άδειες παράστασης στους συνηγόρους της υπόθεσης ο ΔΣΑ, δήλωσε ότι επιθυμεί να απολογηθεί επί της ουσίας και να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή χωρίς της παρουσία του συνηγόρου του Σάκη Κεχαγιόγλου.

AdTech AdΟ εκδότης, Παναγιώτης Μαυρίκος, δεν θέλησε να απολογηθεί χωρίς δικηγόρο και σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας σε χρόνο που να έχει λήξει η αποχή των δικηγόρων.

Παράλληλα, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απολογία του, υποστηρίζοντας ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι ύποπτος φυγής. Και στα δύο θέματα που έθεσε ο κατηγορούμενος η απάντηση του ανακριτή ήταν αρνητική.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια: 

Στο δικηγορικό μας γραφείο ανετέθη η υπεράσπιση του εκδότη των εφημερίδων «Ακρόπολη», «Ελληνικός Βορράς», «24 Ώρες»,«Αθλητική Μέρα» και «Επικαιρότητα», ο οποίος όπως είναι γνωστό κατηγορείται για τα αδικήματα τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες 3 μέρες σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας, απευθύνθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ζήτησε να του χορηγηθεί άδεια για να παραστεί κατά την απολογία του εντολέως μας ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή.

Τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΔΣΑ απέρριψαν το αίτημα. Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον 1ο Ειδικό Ανακριτή να αναβληθεί η απολογία και να οριστεί ημερομηνία κατά την οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα έχει αποφασίσει το τέλος της αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια αφού ο εντολέας μας έχει λευκό ποινικό μητρώο, όλη η επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι στην Ελλάδα, η κατοικία τόσο του ιδίου, όσο και της οικογενείας του είναι στην Ελλάδα και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο κύριος ανακριτής απέρριψε το αίτημα αυτό και κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο εντολέας μας απολογείται αυτήν την στιγμή χωρίς συνήγορο υπερασπίσεως και σε μια υπόθεση στην οποία αντιμετωπίζει ποινή ισοβίου καθείρξεως.

Το δικηγορικό μας γραφείο καταγγέλλει αυτήν την αντισυνταγματική και παράνομη επιλογή, η οποία καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου καθεστώς της δίκαιας δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και το κυριότερο παραβαίνει το Σύνταγμα παραγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας.

Ο κύριος Αλέξιος Κούγιας αρνήθηκε να δεχθεί να παραστεί στην απολογία, παρά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και να προσκομίσει εκ των υστέρων το γραμμάτιο παραστάσεως του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ&ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του στον δίκαιο αγώνα.

 Σχόλια